Selecteer een pagina

St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Omschrijving van het project:

Het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein in 1983 in gebruik genomen. Rond 2003 zijn de eerste plannen gemaakt voor het Lange Termijn HuisvestingsPlan (LTHP). Dit plan voorzag in een groot aantal renovaties en nieuwbouw van een aantal afdelingen, waaronder de IC, HAP en SEH. Door de uitbreidingsplannen moest het maaiveld parkeren wijken en is een nieuwe parkeergarage gebouwd met ca. 1.500 parkeerplaatsen. Tijdens deze bouwoperatie is gebruik gemaakt van een tijdelijke parkeergarage, op de locatie van het huidige IC gebouw.

Met de uitvoering van het LTHP zijn de diverse vleugels va het gebouw leeg gehaald en opnieuw ingebouwd. Dit waren steeds deelprojecten van ca. 3.000 m2, waarbij ook de koppen van de vleugels uitgebreid werden met een stuk nieuwbouw. Hierdoor kon er voldoende ruimte vrijgemaakt worden voor een nieuwe Vrouw, Moeder & Kind afdeling.

Naast de renovaties van de OK’s is er een nieuwe hybride OK (vaten OK) van ca. 80 m2 gerealiseerd met een C-boog en operatietafel.

Door de groei van de diverse afdelingen is met name de begane grond nagenoeg geheel verbouwd en uitgebreid. Door een nieuw IC gebouw te maken, konden de HAP en SEH verder uitbreiden. Het restaurant verhuisde naar de nieuwe hoofdentree, waardoor weer ruimte vrij kwam voor bv. een prikpoli op de begane grond.

Al met al een ingrijpend  en ambitieus plan, waardoor nagenoeg het gehele ziekenhuis onderdeel is geweest van nieuwbouw, renovatie en/of verhuizingen.

De totale omvang van de projecten door HC Bouwregie begeleid is ca. 50.000 m2 nieuwbouw en ca. 20.000 m2 renovatie.

Vanuit Cools Bouwmanagement is Ernest Cools vanaf begin 2005 betrokken geweest bij dit project als projectmanager, manager Bouwteam, begeleiding Europese aanbesteding, hoofd directievoering en directievoering Bouwkundige Werken UAV contracten, binnen het bouwmanagement team van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein. De laatste LTHP projecten zijn in 2014 afgerond.

Locatie

Nieuwegein

Opdrachtgever 

St. Antonius Ziekenhuis

Functie

Topklinisch ziekenhuis

Projectduur 

2005 t/m 2014

Oppervlakte

Totaal ca. 50.000 m2 nieuwbouw en renovatie

Werkzaamheden 

Projectmanager en (hoofd)directievoerder bouw voor de volgende

deelprojecten:

  • Bouw tijdelijke parkeergarage;
  • Bouw definitieve parkeergarage ca. 1.500 parkeerplaatsen;
  • Diverse renovaties zorgafdelingen, ca. 3.000 m2 per kliniek;
  • Nieuwbouw hybride OK, vaten OK;
  • Nieuwbouw IC gebouw ca. 4.600 m2;
  • Nieuwbouw hoofdentree.