Selecteer een pagina

St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Omschrijving van het project:

Het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht is een vervangende nieuwbouw voor de oude locaties Overvecht en Oude Rijn en is gerealiseerd in de nieuwe wijk Leidsche Rijn te Utrecht.

Het nieuwe ziekenhuis heeft de functie van Algemeen Ziekenhuis en huisvest o.a. de volgende afdelingen: CSA, 10 OK’s, verkoever, IC, Radiologie (MR, CT en Bucky’s), Huisartsenpost, SEH, diverse poli’s, Klinische Farmacie (productie apotheek, cleanroom), diverse laboratoria, ondersteunende diensten, auditorium, restaurant en kliniek (6 x 36 bedden).

Het Medisch Psychiatrisch Centrum Leidsche Rijn (MPCLR) heeft een directe verbinding met het ziekenhuis en is direct aangesloten op de parkeergarage. Het MPCLR heeft zowel een open als een gesloten afdeling binnen haar gelederen.

De overdekte parkeergarage is gelegen aan de hoofdas tussen beide gebouwen en heeft 520 parkeerplaatsen. In het parkeergarage gebouw bevindt zich ook het inkoopstation energie, de NSA’s en de poli-apotheek.

Bij de bouw is rekening gehouden met een verticale uitbreiding van de kliniek met 2 afdelingen, de bouw van een bestralingsbunker gebouw en horizontale uitbreiding aan de Soestwetering.

De totale omvang is ca. 84.000 m2.

Vanuit Cools Bouwmanagement is Ernest Cools vanaf begin 2005 betrokken geweest bij dit project als projectmanager, manager ontwerpteam, begeleiding Europese aanbesteding, hoofd directievoering en directievoering Bouwkundige Werken UAV contracten, binnen het bouwmanagement team van het St. Antonius Ziekenhuis. Het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht heeft in september 2013 haar deuren geopend.

Locatie 

Leidsche Rijn

Opdrachtgever

St. Antonius Ziekenhuis

Functie

Algemeen ziekenhuis, psychiatrisch centrum en parkeergarage

Projectduur

2005 t/m 2013

Oppervlakte

ziekenhuis ca. 57.000 m2

psychiatrisch centrum ca. 9.800 m2

parkeergarage ca. 17.000 m2

Werkzaamheden

Projectmanager en (hoofd)directievoerder bouw